dinsdag 4 maart 2014

Is de Camino al begonnen soms?

We zitten nu midden in de Carnaval, ik heb zelfs een foto van een deel van de familie met de enige echte Prins Bastiaan-I vlak voordat de grote carnavalsoptocht zou beginnen. De optocht duurde best lang, zo'n twee uur sta je dan aan de kant van de weg te wiebelen op die voet, waar ik het eind januari al voelde, dat er iets niet klopte.
Nou, kloppen deed-ie wel, maar dat was nu juist niet de bedoeling. Fysio -ik zei het al- stuurde mij direct door naar de huisarts en ik had binnen no-time een kuurtje te pakken van 30 x Ibuproven 60mg voor de komende 10 dagen, daarna kijken hoe het gaat, maar het ging niet en dus nog 10 dagen niet lopen aan mijn broek. Daar zit je dan mooi mee met je trainingsschema van 15 weken a 70 km  per week. . . . .
Vanaf begin februari (met de nodige tegenzin, te koud. . . )de fiets gepakt en bijna dagelijks tegen de wind in (dus naar het zuiden, richting Maastricht, want het heeft -geloof het - de hele maand februari pal uit het zuiden gewaaid met windkracht 4 tot 7 aan toe! Dat is best werken en koud! Maar het voelde goed aan, deed geen pijn en het lijf bleef / blijft in conditie. Maar die voet? De fysio was duidelijk: rust, niks forceren , het is een ontsteking IN je voet en die moet eerst weg. Zo min mogelijk lopen. De huisarts was iets ruimer van opvatting, 'luister naar je lijf, probeer, gaat het niet, dan stoppen'. Nou ja, dat spreekt eigenlijk voor zichzelf. Maar de tijd begint te dringen wil ik uberhaupt nog aan starten kunnen denken. . . . . De huisarts stemde in met een echo- en rontgenonderzoek van de rechtervoet. Niets alarmerends te zien op het eerste gezicht. Verder overleg zal nog volgen.
Voor mijzelf heb ik een nieuwe planning uitgezet voor de laatste 7 weken:
Om de dag lopen of fietsen, het lopen opvoeren van 10 naar 20 km met bepakking vanaf 5, oplopend naar 13kg, in de maand april voluit alleen lopen met grote rugzak. Gaat het niet, dan via huisarts een verklaring waarmee de annuleringsverzekering kan worden geactiveerd. Ik heb het in ieder geval geprobeerd!
Blijft onverlet, dat dit 'voetengedoe' voor onrust zorgt. Het doel is er wel, maar we weten niet of het door zal gaan, en als er met Pasen gestart wordt in Sevilla dan is het maar afwachten hoe het lijf zich zal houden. Enfin, een echte uitdaging zullen we maar zeggen, ook voor mijn vrouw Nannie, die er straks wel of niet 7 weken lang alleen voorstaat. Ik heb het goede doel -de Nederlandse Coeliakie Vereniging- ingeseind over de stand van zaken. Ik begin -vergezeld van ook hun goede wensen- aan de laatste 7 weken VOOR de Camino, of was deze eigenlijk als begonnen soms?

No pain, no glory!.